ONS WERK

Achterdijk

Rhoon - Achterdijk

Op een plek waar ooit de aardbeien werden geplukt, ligt nu nog een leeg terrein, omzoomd door groen. Op deze plek aan de Achterdijk zullen 4 kavels worden gemaakt waarop uiteindelijk nieuwe vrijstaande woningen worden gebouwd. De historische boerderij en de werkloods maken straks onderdeel uit van een nieuw ensemble in een landelijke omgeving.

Langs de Achterdijk zal een nieuw erf ontstaan met 4 nieuwe woningen. Tesamen met de bestaande historische boerderij met de daarachtergelegen werkloods vormt het een ensemble van 6 bouwwerken. Rondom een centrale toegang tot het perceel, liggen de 4 nieuwe kavels. De woningen zullen in stijl en materiaalgebruik verschillend zijn, maar vormen wel één familie met elkaar. De stijl kan worden bepaald door de nieuwe bewoner. Samen met de eigen architect wordt de nieuwe woning ontworpen. De uitdaging zit hem erin dat individualiteit past in het ensemble. Het ensemble wordt ontsloten vanaf de Achterdijk. De kavels hebben de entree vanaf de gezamenlijke ontsluiting.

Het waarborgen van de juiste inpassing van de woningen in de landelijke omgeving wordt gedaan door middel van een BeeldKwaliteitsPlan. In dat plan zijn de spelregels beschreven om ervoor te zorgen dat de vier woningen qua vormgeving en architectuur passen in het nieuwe ensemble. Per kavel worden de verschillende karakteristieken weergegeven. De bouwplannen van de woningen zullen worden getoetst aan elkaar om de samenhang te waarborgen.

CREDITS