ONS WERK

Den Haag - Leidschenveen

Leidschenveen - Oude Middenweg

Begin 2021 kwamen wij in contact met de bewoners van de woningen en het kantoor aan de Oude Middenweg 12 en 14 in Leidschenveen. De bewoners gaven aan dat het hun wens was om te verhuizen en de woningen wilde verkopen. Wij hebben vervolgens onderzocht of deze plek op een andere manier kon worden gebruikt. Ons onderzoek heeft geleid tot een nieuwbouwplan met appartementen.

Bij al onze ontwikkelingsopgaven zoeken we naar de meest geschikte invulling. Daarbij laten we ons altijd inspireren door de bestaande omgeving. In dit plan werken we samen met Klunder architecten en de Stijlgroep landschapsarchitecten. Beide Rotterdamse bureau’s waren jaren geleden ook al verantwoordelijk voor de urban villa’s langs de Kamilleveld.

Vanuit de stedenbouw ligt er een groene as die loopt van de Houtkade tot aan de OudeMiddenweg. Bij de Houtkade is een hoogte-accent toegevoegd in de vorm van een gebouw van 10 verdiepingen. Bij de Oude Middenweg eindigt de as met een gebouw van 8 verdiepingen, waarvan de bovenste verdieping iets terug ligt.

Het gebouw heeft in totaal 8 verdiepingen met daarin 61 appartementen, 216 stallingsplaatsen voor fietsen en scootmobiels. Er is plaats om 62 auto’s te parkeren op eigenterrein waarvan er 40 in een overdekte garage. Daarmee realiseren we meer plekken voor de bewoners dan vanuit de regelgeving noodzakelijk is. Dat is een bewustekeuze omdat we geen overlast van de auto’s in de wijk willen veroorzaken.

Rondom het gebouw wordt het groen doorgezet tegen de gevels en op het dak van degarage. Dat ontwerp is te vergelijken met de naastgelegen gebouwen. Het bestaande groen wordt zoveel mogelijk behouden of zelfs aangevuld met nieuwe beplanting in de vorm van bomen, struiken, heesters etc.

CREDITS